Calendar

March 2014
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Sep 2017> >>
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication

 
Posts sent in: April 2014

08 Apr 2014 

Hoe Doe Je Een Pijnloze Ontharing ?

hoe haar verwijderen

Ontharing wordt gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals rug,schouder,armen,benen en borst. Maar hoe doe je dit pijnloos?Welke methode kies je het beste?Bij scheren wordt alleen het zichtbare deel van het haar verwijderd. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd en bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In het geval van oppervlakkig ontharen, blijven de haarwortels intact waardoor ontharen het haar weer terug groeit. Daarom heeft deze behandeling geen permanent resultaat en moet er opnieuw worden onthaard. In principe kan je elke deel van je lichaam ontharen. Je kunt hiervoor een epilator,depilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscréme gebruiken.

Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in de westerse cultuur esthetiek op de voorgrond. Je laten ontharen is vaak een onderdeel van een schonnheidsverzorging.Welke lichaamsdelen kan je ontharen ?De meest voorkomenden gebieden van het lichaam zijn de oksels,de benen en het hoofd. Echter wordt ook de neus,oren,borst en intieme zones onthaard. Atleten, bodybuilders, fietsers en zwemmers laten deze gebieden meestal ontharen.Vanwege medische redenen is ontharen meestal niet nodig. Haar heeft zelfs een beschermde functie voor het lichaam. Ze vangen de kleine deeltjes op zodat er voorkomen wordt dat deze opgenomen worden door het lichaam. Alleen maar bij een operatie of een chirurgische ingreep kan het mogelijk zijn om te ontharenHoe kun je ontharen?Ontharen kan thuis worden gedaan of in een schoonheidssalon. De bekendste manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Bij nat scheren wordt er een bepaalde hoeveelheid scheerschuim of ontharingscreme aangebracht op het lichaam. Vervolgens gebruik je een scheermesje.

Een andere manier is het gebruiken van een chemische ontharingscréme. Er zitten bepaalde stoffen in deze créme, Een van deze speciale stoffen breekt de eiwitten af in het haar, waardoor het haar dat zich aan de oppervlakte van de huid bevindt, wordt afgebroken. Hierbij blijft de haarwortel intact Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.

Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is deze methode niet helemaal pijnloos.
Admin · 237 views · Leave a comment